دانشنامه تخصصی فولاد و متالورژی : مرجعی کامل برای آموزش و آشنایی با فرآیندهای فولادسازی ، تجهیزات صنعتی ، استانداردها و نوآوری ها . اطلاعات بروز جامع درباره تولید و فرآوری فولاد در ایران و جهان

جستجو

پربحث ترين ها

پيوندها

۰

فرآیند تولید ورق گالوانیزه به روش غوطه‌وری داغ

 آشنایی با فولاد مبارکه معرفی کارنجات فولاد سازی

فرآیند تولید ورق گالوانیزه به روش غوطه‌وری داغ

خط تولید ورق قلع اندود فولاد مبارکه اصفهان بر اساس روش الکترولیت اسیدی با محلول فرواستان طراحی گردیده که در این روش ورق پس از عبور از حوضچه های شستشوی الکترولیتی و شسته شدن با آب و عبور از حوضچه اسید شوئی الکترولیتی و دو مرحله شستشو با آب وارد حوضچه های محتوی محلول الکترولیت شده و طی پنج مرحله در حالی که شمش خالص قلع ، آند ، و ورق ، کاتد را تشکیل می دهد به روش الکترولیتی هر دو سطح ورق قلع اندود می گردد .

در این خط امکان پوشش دهی قلع با ضخامت های متفاوت در دو سطح ورق نیز وجود دارد . پس از انجام عملیات پوشش دهی قلع ، ورق با عبور از کوره ای به نام کوره مافل تا درجه حرارت بالای نقطه ذوب قلع ( 232 درجه سانتی گراد ) داغ می شود و سپس در حوضچه ای سریعاً سرد می گردد که علاوه بر افزایش چسبندگی قلع باعث درخشندگی سطح ورق قلع اندود نیز می شود . ورق قلع اندود شده سپس به منظور رسوب دادن لایه ای از کرم بر روی آن ، از یک حوضچه عملیات شیمیایی عبور داده می شود .
این عمل برای جلوگیری از اکسیداسیون بیشتر و تغییر رنگ سطح ورق در طول نگهداری در انبار انجام می گردد . ضمن اینکه قابلیت چسبندگی رنگ و لحیم کاری را افزایش می دهد . در پایان این مرحله و پس از شستشوی ورق با آب و خشک شدن با هوای گرم ، عمل روغن زنی به روش الکترواستاتیک به منظور محافظت ورق از آسیب های هنگام بسته بندی و حمل و نقل در حد لایه بسیار نازکی بر روی هر دو سطح ورق صورت می گیرد . برای تداوم عملیات قلع اندود در هر دو قسمت ورودی و خروجی خط ، برج ذخیره کننده ورق درنظر گرفته شده است . محصولات این خط به صورت کلاف یا شیت (ورق) به بازار مصرف عرضه می گردد .
ورق قلع اندود دارای کاربرد های زیادی است و غالباً در صنایع بسته بندی مواد غذائی ، شیمیائی ، داروئی ، رنگها و ورنی ها و با درصد اندکی نیز در ساخت سایر مصنوعات از قبیل فیلتر روغن ، گازوئیل ، هوا و آب برای کامیون ، اتوبوس ، تراکتور و ماشین آلات سنگین ، اتومبیل های سواری ، صنایع اسباب بازی ، باتری سازی و … به کار می رود .

منبع : msc.ir

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی